NGK MASTERS

NGK Masters...tre tappra SLMKare hade laddat för att ge proffsen en match...men ingenting gick som det var tänkt!
Efter 80 mil i bil och en god hotellmiddag började det kännas helt okey, drömmen om en seger fanns i våra tankar...vi visste ju allafall vad Fredde laddat med...Även om jag varit skeptisk till bilen, och hade haft en magkänsla i två veckor som skrek -TA INTE DEN BUBBLAN!!! Något sa mig att det inte skulle gå...men jag blev snabbt nerröstad av alla runt mig , självklart måste han fara med det värsta...jo med facit i hand så...alla bilar där nere var monster!!! En vanlig bil hade aldrig räckt till...Det fick vi bekräftat efter Peters start i deras, här hemma, snabba saab... - Jag tänkte att jävlar jag är med när starten gick, men när jag slet tvåan scvishade saabarna bara förbi, var Peters kommentar...

Fredde stack iväg i starten och vi jublade, men lyckan var kort, när han slet tvåan så slirade kopplingen hejdöst, detta resulterade i att en saab smackade rakt in i honom så kamremmen rök! Då var det färdigkört.
Johan körde bra men drog tyvärr på sig en svartflagg så en B-final blev det.. Där slutade han tvåa efter en likadan saab som hans, men med något starkare motor.

Niklas Bergström hade otur han med...I första kval slog rattlåset i (!!!)helt plödsligt och han tog räcket i en ruggig fart, han kunde dock fortsätta resterande heat och körde bra, men det räckte ju inte till final...Gick inte bra för Norrland

...Wildcardet Coffe hade inte heller något flyt alls. Nej kort å gott -SKITHELG!
Arrangemanget var ju en klart häftig tillställning, och bilarna var laddade med riktiga monstermotorer! Därför förvånade det oss en del att detaljer som är så viktiga inte alls fungerade på denna tävling...All eloge till arrangörer som gör något nytt och spektakulärt för sporten och får den att uppmärksammas på absolut bästa tänkbara sätt men... Förarna visste inte vilket ordning som rådde vid starten, heaten stämde inte och det släpptes på bilar från höger och vänster, listor kom inte upp trots att heaten gick och högtalarna på pubikläktaren, där flera tusen hade samlats för att beskåda tillställningen, fungerade inte och man hörde ingenting av vad speaker-Gunnar sa. Sedan tog detlång stund mellan varje heat, men säkerligen är detta sådant som arrangörerna gör prickfritt nästa år.
Fotografera gick inte alls från läktaren, man såg ingenting, så bilder att titta på finns i bättre format på ngk masters egen hemsida.Dessutom hade någon smarting ställt in kameran på lågupplösning så det blev bara skrot...men men...
Förarna hade nog en fantastisk dag och kändisarna imponerade, eller en kändis imponerade på mig, hockeyproffset Jörgen Jönsson som i kändisfinalen krossade motståndet!!! å då snackar vi motstånd...motorvärldens stjärnor!!!Men vinnarskallen sitter där den sitter!! Han var riktigt sugen på att komma tillbaka nästa år igen=)Så till tävlingens favorit, Danne Wall...Säga vad man vill men både han och klubbkompisen Micke Thiman kan bjuda pubiken på show, det vred sig i magen av förtjusning när grabbarna rattade sina volvos med ruggigt mullrande motorer!!!En fröjd att beskåda dessa två när dom kommer på fulla uppställ och det bara vrålar ur bilarna!!!! Helt klart värdig segrare var han, Wall!!!
tänk om Freddes bubbla gått, då hade vi fått höra detta sköna muller från honom också!!! Och med all säkerhet en uppvisning i bubblan som heter duga...men...
Hade förresten en favorit till men inte i form av en kändis utan i form av en söööööööt bil...Och snacka om bil.!Lill-Fiaten krossade alla i staren och pep iväg som en projektil! Publiken skrek av förtjusning, klart coolast denna dag! Att det var värre att svänga gjorde inget, han fick ha sin uppvisning nästan två varv!!!

Att depån kryllade av värstingar var beviset då det var dags för anbuden..1320 anbud på ca 100 bilar!


Vi kom på banan 7.30 och lämnade 20.30, alltså 13 timmar senare...detta tog på tok för lång tid! fötter, rygg och huvud var alldeles för trött för att sätta sig i bilen och åka de 80 milen hem, som faktiskt tanken var...Nej en god natts sömn på hotellet innan vi for hem igen...utan bubbla... Åka dit igen? mja...dyyyyrt, jobbigt, ovisst....men vem vet?
NU ÄR DET FAKTISKT SLUT FÖR I ÅR! och det känns riktigt skönt!
Lite bilder nedan...