referat 2009 läs här


Ö-vik Galaxicupen


Divalater

Hösten är här och med den älgjakt, så då blir det till att åka själv på tävlingarna om man vill köra. Denna gång fick jag med mig Erica, som precis börjat köra folkrace, och bara hunnit med en tävling tidigare. Det skulle visa sig bli en väldigt intressant dag i Övik tillsammans med denna lilla galenpanna.Men detta referat handlar nog mer om vår dag, än om själva tävlingen=)
Alla vet vid det här laget att min Toyota inte är den finaste bilen, men så här i efterhand kan vi väl säga att det var en av bilarna som faktiskt gick heeela tävlingen.
Besiktningen gick bara bra, då vi har en rakt i genom fläckfri bil, tejpad så den håller ihop. och det var dags för Ericas första heat, vill tillägga att jag kollade henne före för att se att hon nådde spolarknappen och det gjorde hon faktiskt! =) Hon satte sig in i bilen och spände fast sig.AAAH!! Jag har inte min fusklapp!! Hur ska detta gå!sa hon lite uppjagad! (fusklappen på bilden ovan satt snyggt fastklistrad förra tävlingen i colten) ..Du måste ju stroppa igen dörren, sa jag. då tittade hon på mig, tittade på bältet...Mää gör det du!!! Jaja in med armen och försökte stroppa så gott de gick, sen måste du dra in rutan så(plastruta som fladdrar i vinden) så den sitter fast under listen....Määä Irja göör det DU! jaja..Och så pekar du var jag ska backa så jag slipper titta bakåt...jaja!! Divan var född, där och då! haha! Gick lysande för Erica och hon var en dm från att vinna sitt första heat då hon gjorde en perfekt omkörning just vid målet... kommentar- FAN Irja jag släppte på gasen en gång, det skulle jag inte ha gjort, då hade jag hunnit =)...
Det var halt och Erica som helst ville slippa tänka på nåt annat än gaspedalen, ville inte växla, vilket resulterade i att hon gled ut i krokarna...Men vi byter däck sa jag.. Sagt å gjort... Men shit va bilen började gå dåligt sen.. - Fler än oss kommenterade detta och trodde motorn började ge sig...Men vi är ju som sagt divorna( Maritha Mählers smeknamn på oss denna dag) så vi vägrade ju tro det...MÅSTE bero på däckbytet..Nääe sa Robin...näe sa Robban...däcken är det nog inte... Och efter Ericas 2a kval var även dämparen lös( redan saknades det dämpare runt mest hela bilen) asch asch sa vi, en dämpare mer eller mindre sa vi och kastade den i högen med allt annat vi plockat loss från bilen under dagen...joo högen växte... - Irja tror du vi behöver den här biten frågade Erica å höll upp en mojäng av nåt, vet ej vad...-Näee säkert inte svarade jag, släng den i högen.. -Men Erica, du har ju kört loss nånting sa jag å höll upp en svart avlång sak (vet ej vad)- Va e re, äre tejp frågade Erica, -Nej nej det är från den riktiga bilen svarade jag... -Jaha, behövs den då? nej nej släng den i högen =)=)=)
När vi båda tagit oss till A-final trots kass bil så fattade vi beslutet att lägga på gammdäcken ...tjopp tjopp joo nog gick bilen igen!!!!aaa tjejer begriper ingenting va ? va? va?!!

Erica var så i A-final och körde kanoners, men smeten på rutan blev tätare o tätare...resulterade i att hon hamnade i curbs å annat men i mål kom hon! - När hon kom in var det brått för då skulle jag ut-..- Varför använde du inte spolningen ? undrade jag...- ÖÖ hur hade du tänkt att jag skulle både hinna fippla med knappar OCH sladda samtidigt? jaja.... Så upptäcker Robban o Pelle innan jag ska iväg att framvagn fått sig en känga, ett däck pekade liiite väl mkt åt fel håll..-KÖÖR skrek Robin...OK, sa jag å stack..På plattan skrattade de å pekade på min framvagn, skakade på huvudet..-JO! jag kör, vrålade jag trots deras blickar =)..Jaa att jag tog mig runt banan är ju nästan fantastiskt! MEN vår toyota is fantastic. =)
Ska jag vara helt ärlig så är nog det här enda tävlingen jag INTE har ett dugg koll på hur det gick för alla andra slmkare!! Hade too much to do haha.. Men Maria P vet jag blev 3a , nöjd trots allt för bilen var klen på rakorna! Och Anders Westbergs körningar har ja koll på för han drabbades av konstigheter han med då det kördes lite föör många varv i hans heat och han dessutom blev omkörd på varvet som var ett förmycket.=) Sedan vann han C-finalen mkt snyggt! Vi trodde han skulle göra en Lucas å vinna även B-finalen, men det sket sig tyvärr på slutet men en fin andraplats blev det i allafall! Grattis!!!
Detta referat blev ju nu då nästan en "blogg" om oss, men ni jett ju int läsa da=)=) Efter färden hem höll vi på köra över en man på cykel i Solbergs svarta skogar, utan reflexer...närmsta hus var flera mil bort, så vi funderar än idag på om han verkligen kom fram någonsin!
Hemma skulle vi koppla av vagnen för att fortsätta vidare till Hornsjö, MEN vi fick ju inte loss vagnen, vi slet som djur med veven, sparkade och drog, tillslut släppte den efter att jag stått på volvons kofångare och Erica sparkat runt veven i mååånga varv... men ooops utförsbacke bakåt!!! Vagnen började rulla!! TUR att säkerhetsvajen satt kvar på kulan! Vi fick en sten bakom däcket och jag gick fram till Erica som stod vid kulan...-hmm sa hon o kliade sig i sin blonda kalluffs...tittade sig omkring, kliade lite till.. Tittade sig om efter ett spett , genialiskt!! Vi får bända fram vagnen med et spett tyckte hon........Meeen du tror inte det går lika bra om jag backar bak volvon lite å du kopplar loss vajjern??? =)=)=)=)=)!!!
Och däcken!!! Kunde ingen av er alla smarta karlar kommit på idén att däcken inte passade , och att det tog i överallt?? Ska måsta tänka på allt själv haha!! Till nästa tävling har ja andra fälgar =)
Slutet gott, allting gott! Tack för en underhållande dag bästaste Erica!

Ö-vik 2-dagars

Ett helt år kvar tills nästa 2-dagars. Alltid lika trevlig tillställning. Synd inte lördagens väder höll i sig på söndagen, men det kunde ha varit värre.
Sent om sänder kom vi fram på fredagkvällen. Depån var knökfull, himla tur att vi bokat plats! Det är mer regel än undantag numera att bo på banan för de flesta.
Fredrik hade en kall på kylning hos Linder men av någon konstig anledning fick jag ta en av mina egna Varma??? Hur kommer det sig att det alltid är så...Linder??? Ja menar det är ju trots allt jag som skriver referaten och kanske behöver mutas!! Så det där om brytarlöst kanske bör nämnas ändå?? eller?? =) Som vanligt samlades vi under förtältet för att disskutera bilar/hundar/chaufförer/etc... Fredrik och Henrik diskuterade björnjakt med plott-hundar medan Linder och Westberg pratade om sina dittodatt-hundar. Även norrbottninska förgasare på sjuuukt bra norrbottniska bilar var ämnet under kvällen...Jag?? Jag lyssnade mest ...och skrattade! Med jämna mellanrum kom allas vår Lina på besök i tältet ibland hade hon en hund i släptåg som hon kidnappat i depån, glad uppspelt och högljudd =). Vi fick lära oss av Henrik och bror Anders att när Lina var sådär lagomt uppspelt så skulle vi BARA hålla med, det hade psykologerna sagt! =)... - Jag har BAAARA varit med när dom skrev slmk på bilarna,jag har baaara skrivit på en bil Irja!!! tänk om vi får skit för detta i morgon?! ....Men Lina! du kanske inte skulle ha skrivit ditt eget namn på bilarna då, och kanske inte SLMK...
På lördagsmorgonen hörde vi ur högtalarna - Vi söker en representant för SLMK!!! Det har skrivits på många bilar under natten och detta SKALL tas bort innan första start=) Lina hade det hon gjorde kan vi säga!! Hon hade iof. en medhjälpare, men SLMKs representant, det var HON =)...Men att så många var arga var inte riktigt sant, de flesta skrattade gott åt hennes upptåg...
Men Lina i fortsättningen kanske det räcker med att du kapar i bilar i Motala =)


Så vad var bäst? Jo men jag hittade ett jättestort spindelnät mellan Maritha Mählers bil och hennes buss.
-MAAARITHA!! Kolla detta kan du inte ta bort! Då får du otur, du måste vara rädd om det.... Maritha som inte har spindlar som favoritdjur skakade frenetiskt på huvudet... -JOO men det är sant! Du måste! Såå vad gör Maritha? Hon tar spindelnätet från bussen och flyttar hela nätet fram i fronten på saaben..-En dum en gör som en dum en säg! var hennes kommentar! haha... hon är en mjukis Maritha, jag visste det, (eller skrockfull)!! Gissa vad som kröp fram när första heatet var gjort? En Märit! Förmodligen en dotter till Torbjön och Greta som följt med från Junsele där dessa två bor. Att Maritha grillade stackars Märit i A-finalen förklarar varför hon inte vann !!!Vi var ett gäng slmkare. Det gick inte allt för lysande för våra gubbar i år, I vanliga fall brukar vi invardera finalerna men inte detta år, som tur var hade vi Lucas på plats som stod för den största bedriften av ALLA denna helg! Han vann D,C,B finalerna lekande lätt men då banan var i rät dåligt skick så höll bilen inte ihop i A-finalen och han slutade fyra! Men bara att ratta på denna bana i 25 varv är det inte många som orkat!Fast lillsonen som minsann klättrade högst upp på pallen till pappa var så besviken att han grät när prisutdelningen för A-finalen var och pappa inte stod överst, utan på marken....blir till att prestera bättre nästa gång farsan!!! =)


Vi hade även Westberg , Anders P Olle, Pelle P i final. Alla fick de se sig besegrade i sina finaler av Lucas, men den som lyckades bäst av SLMK var Kristoffer Eriksson som kom 5a i A-finalen. Vann den gjorde Kurt Dahlgren UAK.
Åsså måste jag meddela att sandfållan SFL´n nu bytt namn till JFF´n (Johan Figaro Fållan) där han totalskrotade sin fina bil.
I juniorklassen hade vi inga slmkare, men dock lill-Sandow som har far o bror i klubben. Han stod också för en enastående bedrift och vann C,B och A-finalen. GRATTIS!!!
I Damklassen var vi 7 st. Där imponerade Lina Westberg mest av alla. Hon ökade sin körning med 70% denna helg. Och hennes körning i C-finalen var fenomenal hon körde upp sig från fjärde till första plats före klubbkompisen Carina E. Mkt snyggt kört!!!!
B-finalen vanns av Camilla Wistemar, Lina 4a och Sara Bylund 5a. A-finalen vanns av en mycket lycklig Lena Nordquist ÖMK, jag 2a, Camilla 3a, Maritha Mähler 4a Maria P 5a och Jennifer näslund 6a.
Så slmk fick ingen seger denna gång! Men bedrifter stod vi för vill jag lova =)!!!
Sedan har ju Övik den årliga mekanikerkampen. Som återigen vanns av UAK, men hade inte Linder och Jonas tjafsat om snabbspringar fötter så dom tappade fokus och Henrik inte varit ute och jagat Grizzlybjörnar med en skadad Elo så hade vi vunnit!!! =) (grizzlybjörnen var ett järnräcke som attackerade Henkes panna men han måste få tro att det var en Björn...passa dom inte bra ihop Lina o Henke så säj?? de har psykologen allafall sagt =)

Vimmerby / Motala 2010

I år besökte vi Vimmerby för bilköp inför Motala. Vi hade fått info från Vimmerby att det rådde solfeber där med 30 grader i skuggan... Lovley tänkte vi! Men när väl vi och Anders o Sara anlände så stod det som spön i backen! Men men vi skulle ju allafall få se Pider köra Audi i allafall!!!

Vet dock inte vad grabbarna och Lina haft för sig under veckan för trötta var dom, och intresset för tävlingen var sisådär =) (Lina tog en sovstund också men jag de bilderna kommer =)Anders var dock trött pågrund av körning hela natten... Tur att jag roade honom genom hela Stockholm så han inte somnade vid ratten....bytte han fil gjorde jag det liiiiivrädd att tappa bort honom, när vi stannade tillslut frågade han om han skulle lägga ut ramperna så jag kunde köra upp på hans vagn...fattar inte vad han menar?? =).

Veteranerna hade sin finaldag på lördagen, och förrutom Pider så körde Lennart Edvall från Umeå också.

Pider rattade Audin med bravur och kunde stoltsera senare med en plats i C-finalen.
Och ville någon försöka sig på att sno Audin från Kittelfjällara gick dom bet, personbilen stod öppen, men Henrik var NOGA med att se till att audin alltid var låst !!!!!

Ståtligaste hunden i Vimmerby...Måste få berätta Lina fööörlåååT!! Lina:- Vad tror du den röda grejen på halsbandet är Irja? Kan det va ett sånt här stöldskydd så tar man honom färgas han??? hihihihhiii lööv you Lina!!!


Pider 2:a i veteranernas C-final i Vimmerby!!! Grattis!

Finaldagen.. Kan säga att vi såg ingenting!! Tror det var 12000 besökare denna dag och man fick tränga sig fram för att få en bild överhuvudtaget...Kort o gott fick vi lyssna vad speakern sa och titta i gluggarna på en enda kurva =)

Niklas Bergström jagar Mikael Thiman .Men det gick ont för fjolårsvinnaren i år, bilen höll inte hela vägen.

Rykande vw.

Peter Sandow hade inte heller han någon vidare dag.. Liksom Olle som rev växellådan innan vi ens hunnit komma dit.

Jonathan Karlsson från Skellefteå körde fenomenalt med Pvn men det gick inte hela vägen för honom heller.
Vimmerby över för detta år, men nästa år kör även vi där.

Tillbaka till paradiset...Började med ett dopp i poolen! Såå underbart!

Att Peter med familj orkar med detta jättegäng är fantastiskt! Det skruvades och "dompades" till sena kvällarna.


Hampus, Rasmus och Linus var jätteduktiga på att måla bilar. Först tvättade dom både Piders och vår bil och sedan målades det för fulla muggar till lill-Hampus lycka, han ville INTE måla med vatten=)

Olle fick byta växellåda efter Vimmerbyfadäsen.

Grillning till middag blev det kväll 2. Gillas!!!Så var det dags för tävling. Onsdagens kvalare var Olle, Daniel, Henke och Anders.

I år var klacken tysta, men Lina hade sina tokryck emellanåt... Men utan mamma orkade hon inte hojta hela veckan.

Anders först ut i Peterssons berömda Audi, tur han fått låna nycklarna av Henke. Visade sig gå utmärkt och han tog sig vidare till söndagen och heeela vägen till semifinal.! I ådin...i ådin!!!Olle mötte min gamla 1600 som till Olles lycka inte gick som den skulle=)!!! Även Olle rattade till sig en plats till söndagen, men där körde dom sönder drivaxeln tyvärr.

Henke i nysaaben, men jag tror Henke konsataterade att han skulle köra bakhjulsdrivet i fortsättningen.=)

Daniel i 850n fick inte in växlarna, inte lika bra på att "smeka" in dem som sonen uppenbart!

Dag två var det dags för Hampus och Jacke att köra.

Linus i backen.

motalas duktiga funkisar.Hampus första start var klockren och han körde till sig en plats till finaldagen.

För Jacke var det mindre kul. Han blev knuffad i starten och satt fast, men när han väl kom loss visade han alla hur fort 850 verkligen gick, trots att han stått ett helt varv, så hade ledarbilen inte en suck när Jacke drog iväg, sen fick han dessutom stå och vänta då en bil blockerade vägen...nej ett konstaterande var att Jacke vunnit lekande lätt om han inte blivit avknuffad!

Lina sjunger -lapparna bor i kåta dom, med hjälp av umeågrabbsen.

Hampus andra kval.

Jackes andra kval.Fredagens kval. Robin tar starten. Men efter karabolage så far ett fjäderben... Robins otur vill inte vända!

Andreas Höglund i sin fooorrd! Körde otroligt bra och tog sig vidare till söndagen lekande lätt!

Pider alias hasse pettersson visade hur man skulle köra saab för lille sonen. Lätt som en plätt å gula siffror till finaldagen!

Peter Sandows bil gick inte alls bra...

Min maskot som kom flera timmar försent på lördagen!!! Kenneth o Sara missade starten med 3 timmar =(

Ä int e likt så säj???

Tuur att "Torsten" får hälfen av mamma=)

söta fiaten.

Lördag. Vår supermekaniker Daniel som kan koka soppa på en spik höll alla slmks bilar igång denna dag! Han är såååå bra!!! TACK DANIEL!!!

besiktningen hade de dom gjorde med 180 startande på lördagen.

guuula siffror!

Hampus laddar för finalkörning!

Umeågänget.

B-O Näslund

En trött B-O sa:- konstigt att man blir lika förvånad varenda år man är här och man tror man tagit ledningen innan nån snabbt o enkelt vänder på en!!!! fantastiskt med Motala å deras slapphet med flaggor i starten...

Sallinen

sallinen igen

karambolage

Fredde missade 2an och kom iväg sist, men körde upp sig till en 2a plats.

Jag tar starten men citerar B-O!

Umeåbil, vet ej vem.

Hampus gör en kanonstart och tar sig tillslut till C-final, men där formligen mooosar han volvon=) å så fick dom hem den=)

Pider slutade på en hedersvärd 5plats i A-finalen (vi kom överrens om en 1a plats, men okey da=)

Grattis Pider du var absolut bäst dessa festivaler!!!!

Grattis Hampus! Tur att äldst´n å yngst´n håller ställningarna!
Tyvärr fanns vi inte på plats på söndagen, då vi åkte hem tidigare, men förhoppningsvis har någon lite bilder att dela med sig från Olles å wasterkvasts finaldag! Bara ett år kvar till vi kör igen!!!=)

Försommarracet Örnsköldsvik

Japp då ska jag försöka mig på ett referat utan mellanslagskanpp(börjar bli en hejjare på att klistra in mellanrum ...nästan lika snabbt som med knappen)
Lina, Irja och Camilla börjar väl med om att be alla i depån om ursäkt om vi väckte er på fredagsnatten när vi var ute och jagade bortsprungen hund...men att ropa tyst är vi inte bra på) Kl 01.00 gick vi banan med Lina, och då, där hade hon redan vunnit!=)Sedan var det sängdags...Stackars Lina vaknade lagomt nödig kl 4.00...Hon hade nog hört alla historier om Irja och bussar och buller och humör och argbigga och.......ut vågade hon sig men inte in=) Hon satt i sin kalla bil och försökte sova istället...meeen Lina det är faktiskt bara snarkningarna som får igång mig på nätterna(å Kenneth med Bergsprängare, men den har Sara eliminerat, hon kan hon med och för det BEUNDRAR och HÖGAKTAR jag henne=)
såå till det vi kom för...fölkräjse...
Lina och Henke hade byggt en ny fin vectra, med den skulle Lina göra "debuten", även Henke gjorde debut i framhjulsdrivet, tyvärr hade våra högoddsare ingen vidare dag, Linas första heat var stentufft men Lina tappade inte en meter på dem, hon kan vara riktigt stolt över sin körning. Henke klarade sig också förträffligt om än han insåg att den inte gick att köra som han kör med grodan...tyvärr fick de två turturduvorna bara prova varsitt heat sen gick bilen sönder, å till råga på allt tappade dom bilen dom byggt men knappt hunnit prova...suuuurt!
Jag å Fredde fick inte igång golfen och fick istället låna Bosses bubbla(TACK!!!!!) Jag har sedan 2004 haft en rädsla för bubblor sedan jag voltade flera varv, så jag var lagomt nervös, hade ju intalat mig att jag inte skulle klara det...MEN guuuu så kul det var, nån superbubbla-åkare blir jag aldrig men det gick vägen och både jag och Fredde(behöver inte nämna att han kan köra bubbla=)tog tre heatsegrar var...
Lucas hade en riktig skitdag...bussen höll denna gången, men Pvn höll inte!! Två ras av två möjliga starter, inte roligt!!!
Perssons var som vanligt på topp. Lisa och Anders körde kanon med sin startraket till volvo, båda vann dom B-finalen och Anders lyckades piska Fredde i A-finalen på sista varvet, och stod som SEGRARE denna dag efter helt fenomenal körning! Även lisa körde oootroligt bra! 7 tävlingar i bagaget och rattar volvon med bravur. Länge låg hon tvåa efter Irja i finalen men fick problem med växlar och torkare och hamnade sist.
Pelle hade inte turen på sin sida, åkte av och nollades i ett heat, och hamnade precis utanför finalerna.Men under-dogen Maria tog en smygis, startade på fyran i vissa starter och lurade oss totalt på dagsformen...I finalen låg hon dåligt till men när svär-dotra fick stopp var hon den som snirklade sig förbi och tog upp jakten på mig(Irja) och vi vet ju hur fort hon kan köra...precis som sonen snöt hon mig på segern när jag gick in på alternativet=)!!! STORASTE GRATTIS SÄGER VI till mor och son!
Även familjen Jonsson/Eriksson körde i Övik. Krille i en alldeles nybyggd fin BMW...men det gick inte riktigt som han ville, å till råga på det tappade även han bilen..Mor Carina hade inte heller den bästa dagen och tappade hjulet i ett kval, men B-final för både henne och Magdalena, placeringarna är jag dock osäker på.Farsan Greger körde B-finalen och slutade på en tredje plats...
Sara Bylund körde även hon B-final, men nu hade sivert bestämt att det var dags för barnbarnet att få sig en bättre bil, och nog fick hon en fin bil...3an i damernas A-final Maritha Mähler fick lämna över sin röda saab 9000 till fröken Sara, hon lär märka skillnad=)
Men nu har man gjort bort sommarens debut! Nu blickar vi fram mot midsommar!!!//tjing på er alla!