QUICKMANRACET 2014Att vi skulle till Övik det var såklart en självklarhet... Hur skulle vi bo? Ja men va fanken vi besikta väl bussen och åtgärda felen sen =)... Simon fick hjälp av Emil med att kolla upp om den ens var körbar, och efter en del mixter och nya batterier kom Emil lullandes ner på plass´n med åbäket... det luktade brända bromsar på mils avstånd och en skeptisk Emil stack ut huvudet ur bussen och skakade lite lätt på det.
-Ja hörreni, de e väl bara att pröva besikta den men jag tviiivlar dock en del=)... Ochjust då och där i rökmolnet som bolmade från däcken så såg jag planerna gå i stöpet... Och jag som hade tjaaatat o tjaaatat o tjaaatat på Robin att han skulle komma upp och köra, även Håkan hade fått lite tjaterier av oss... Kan ju inte bara ge upp... Tur att jag hade min lilla inventarie här under veckan...På med mekaroverallerna och under bussen för att leta några hål att spruta vår specialvätska, vi måste ju prova!

Efter lite trixande så var det såklart dags att se om vårt lilla expriment lyckats...Ut på en liten provtur.
... Mjaa det var lite si o så med det där, bara att försöka igen, men några extra liter denna gång och rikta det mer rätt =)
Nu for vi på en Bergbacka runda förbi Kenneth och Malin o Emil, när vi stannade till för att prata med dem så rullade bussen av sig själv...JAAA det hade släppt!
Att de kl 06.00 dagen efter återigen låg på hann vi ju inte åtgärda, för det var dags för besiktning... Där konstaterade pöjkarna att noglåg bromsa på alltid, å de ganska bra, men det kunde nog släppa bara vi tog det piano...Men köra fick vi!! Lyckan total, packa och fara till Övik! För säkerhets skulle fick Camilla åka med mig om något skulle bli problem(kunde behövas lite startgashjälp här o var) Bara fylla luft i däcken och sen iväg... bakslag nr 2 på däckmetropolen rann det bara bränsle ur tanken...hål i slang troligen... men va faaan!! VARFÖR går allt emot oss, nej i helsicke heller..- Far å tanka nå dunkar ,vi far å se om det lugnar ner sig med läckaget....Å återigen var åbäket snäll och det slutade läcka. Men nu då,kunde vi få komma iväg utan mer bekymmer?
När vi rullat några mil och humöret började bli lite gladigare så får vi telsamtal att Anders inte kan komma å köra i helgen, vilket i sig var förståerligt då gumman fått vara ensam länge, men hur skulle vi få bilen till Övik...Ni vet efter denna vecka så fungerar inte tankverksamheten sådär förträffligt, så efter några urbota korkade samtal till personer som inte hade så nära som jag trott till bilen så blixtrade jag till, vi lämna tomvagn i Åsele och Simon fick ta svängen över Backe och hämta bilen och vi fortsatte vår färd, tant Irja, Camilla och Elina. Att Simon fick se 4a björnar under denna lilla extratripp var ju bonus för honom!!
Allt verkade fungera som det skulle, men i remmarnkorsningen osade det bromsar rejält och däcket var ganska hett, dock lullade vi vidare mot Övik och det kändes som högsta vinsten! Vi fick ingen däckexplosion, inge vätskeläckage(som vi befarat) vi var framme!!! Nu kunde ju inget gå fel väl?? Kopplade in strömmen ( men det fungerade ju inte såklart, men i detta läge var det petitesser).. Lasta av bilarna...MEN VAD I HELVETE var det nu då!!! Camillas bil gick icket att få igång... Å Linus, Elina och Camilla som skulle på badet!!! Alla vi som känner vår Camilla, vet att hon kan bli rätt frustrerad om något är galet, och kan inte släppa det ens för stunden, så jag tänkte att nu är det kört, inge bad för henne idag! Vi kollade upp bilen men batteiet var bra så vi konstaterade rätt snabbt, då Madde Axbergs pappa kommit med sin testlampa, att det var startmotorn som farit... - Far på badet ni sa Camilla...hmm tänkte jag - Nä men Camilla nu far du också å badar, de här fixar vi sen! Å HON GJORDE SOM JAG SA!!! Camilla släppte folkracebilen å for?!?!

Fredagen ägnade vi åt gocart, lite sisådär med den gocart banan, inga tider inga kval, men vi gjorde ett eget race och som vanligt vann Robin=) När vi for tillbaka kom helvetesstormen o helvetesregnet och vi såg syner framför oss hur våra tält låg söndertrasade där ute på banan....synen som mötte oss var värre än så, några meter upp i masten som stod intill vår buss hängde ett 10 meters rörtält med benen över vår tältduk till bussen, vårt hade klarat sig bra, men stackarna som rådde om stortältet fick bara plockepinn kvar, vi var dock glada att masten stod där, annars hade det kunnat bli betydande skador på fordonen runt omkring!
Startmotorn kom på kvällen (tack Madde o Krille för hjälpen) och det fixade sig ungfär till start dan efter, då for även startmotor nr 2....Inte ens DÅ hetsade hon upp sig?! nä men de va ju ba till å styr då...Nyttigt att fara själv på folkrace emellanåt tror jag =).. Millan SOV till strax före förarsammanträdet (skulle väl ALDRIG hon göra tidigare)... Å se även med brutna vanor kunde hon ta heatsegrar!=) Det gick bra för oss slmkare på lördagen vi radade upp heatsegrar och låg bra till inför söndagen. Elina som körde sin 2a tävling visade storfräsartakter i sitt andra heat och slog till med en seger! Tyvärr hade hon en svartflagga i sitt första heat annars hade hon garanterat kört final, hon körde otroligt bra. Det gjorde även Robin som hade fullpott, Emmy Mähler med full pott , Simon med 2 heatsegrar, Pelle hade även han heatsegrar. Lisa gick det riktigt bra för efter några heat och hon fick tillbaka sina gamla 245-takter i körningen, trots långt uppehåll, Anders hade sina ups n´ downs denna helg. jag och Millan 2 o 3 heatsegrar. Kenneth hade lite sämre flyt men skam den som ger sig! Håkan som knölat in sig i Camillas lilla colt fick också svartflagg i första annars hade även han kört final, gick riktigt bra med lillbiln!

Mekanikerkampen gick riktigt dåligt för oss detta år! Men Linus fick ratta Umeås finalbil (dock förlorade dom med en hårsmån, men Linus var riktigt nöjd=)


Dag två låg Robin bäst till, men det ville sig inte i sista heatet och han var först in i B. Där slutade han på en 3e plats, riktigt snygg körning av Robin denna helg. Tack vare Robins 3e plats så direktkvalade istället Simon in i A-final efter vinst i 4e heatet, där tog han rygg på Daniel Andersson direkt. Daniel tyckte dock att det var bäst att vika in på alternativet innan Simon skulle tappa tålamodet och skicka av honom och sig själv =)=)=). Simon körde riktigt bra i finalen och slutade 2a efter Ecke Norberg. Pelle som vann Bfinalen slutade på en finfin 4e plats i A-finalen. Kenneth fick svartflagg i sin C-final. Emmy som kört som en gudinna hela helgen, kom inte riktigt iväg i starten som tidigar men körde till si en finfin 4eplats!. Lisa A ledde B-finalen men blev dock lite för gasglad i kurvan och snurrade bort sig. Jag och Camilla skulle så göra upp om segern, jo vi var så ödmjuka så vi visste att det stod mellan oss där... Men inte fick vi göra upp inte, redan på 2a varvet for Camillas drivaxel och hon parkerade tyvärr... skittrist. Jag vann i allafall och Millan slutade på 6e plats (men hellre sist än tvåa va=)=)=)=) Vi tappade alla våra bilar utom Camillas o de var ju mindre roligt men....

Dags att rulla hem med åbäket!Stopp i Björna för att kolla bromsar...Oooops! Det stack visst ut en skylt på macken där och bussen var visst lite för hög =0... Känner någon mackägaren i Björna så kan ni väl tala om att det var jag!! Det var som svart overallt där! Men vi fick nog tillbaka den rätt bra )/... Lite varma bromsar men det skulle nog gå?!?...Nää det gick inte hela vägen hem, en vit ren gjorde så att jag fick tvärbromsa och sen var det kört... 2 mil från Åsele var det totalt överhettade bromsar och risken för att det skulle säga pang var kollosal.Lullade till Åsele o där lämnade vi skrället!


referat 2010 läs här


MotalafestivalenSå var vi här igen!!! I Slmks alldeles egen sommarstuga (allafall v. 29 sedan 6 år tillbaka) Det händer mycket på gården för varje år.. I år var det en ny carport byggd, perfekt för dessa folkracetokar som skruvar nätterna igenom... Men när jag frågade om det skulle stå ett gult och svart hus ute på lägdan (åkern) nästa år med en SLMK-skylt på så skrattade Peter bara åt mig! Men jag såg bilden framför mig, å de skulle bli jättefint!

Barnen Hampus & Rasmus växer så det knakar, och de är nu utomordentliga fotbollsspelare så det blev en del fotbollsmatcher på kvällskvistarna!


Och eftersom de flesta av oss varit i Vimmerby också, så behövdes några breaks från folkracen också, och då blev det batalj på Motala gocarthall såklart! Vem som vann? Tror det var Linus=)!

Dag1 missade jag då jag kom ner först på tisdagnatt med Evelina Sara och Robban, men Hampus hade allafall köpt en rullad volvo på anbud, vilket det skruvades febrilt i när vi dök upp på natten... Och jag fick faktiskt hålla med om att denna volvo slog Toyotans vackra utseende med råge!! Men Daniel Eliasson var där och vi har ju alla erfarenheten att Daniel kan koka soppa på en spik, så han fick den i folkraceskick innan morgonen!!!! Tyvärr så hade bågen fått sig en känga och Hampus fick tyvärr inte starta med den.. Men tur i oturen så köpte de som ägt den tillbaka den.
Vi hade dragit ner Simons bubbla till honom, och han fick nästan lika fin dasslektyr i sin vagnsbok som Olle hade för några år sedan, men till start kom han allafall. Även Pider i han o Calles finbubbla som morbror Fred lagt sina konstnärliga fingrar på.
Simon startade först & det gick bara fint med bubblan, han körde snyggt in på en andra plats. Även andra heatet såg snyggt ut då han tog starten och låg före en kille i en volvo 745 killen körde ruggigt fort i den och formligen hoppade förbi simon innan målkurvan, men Simon gav sig inte utan fight , tyvärr fick han sig en knuff av en saab och hamnade upp i vallen (utan back satt han där han satt) Men vi var säkra på att han skulle plocka poäng i tredje kvalet, men då stannade bilskrället på startplattan, och trots att funktionärerna tidigare och senare styrt igång bilarna över startlinjen så vägrade de , två fjuttiga försök sen sa de att de inte gick..Simon var riktigt arg..Där slutade hans planer på finaldag! Trist men nästa år har vi en bättre bil!
Pider däremot visade sig köra bubbla med sån bravur att finaldagen var given och det luktade a-finalsseger långa vägar..."gubben" rattar folka som få och jublet i backen var ett faktum!
Kristoffer Eriksson körde även han, men hade ingen lysande dag i saaben och fick heller inte köra finaldag.


B-O Näslund

Ulf Åström från ÖvikDenna juniortjej laddade friskt på banan, riktigt kul att titta på


Häftig uppgörelse mellan Simon & denna junior(han voltade 4 1/2 varv på finaldagen efter en riktig snygg uppvisning)

Calle var nog lite mallig när farsan körde =)
Pider & Jan Fornell hade sina duster denna vecka =)

Simon fick bryta innan start =(
Sara bara ääälskar folkrace!!!

Kungen!

Torsdagen hade vi ingen från "Fort Slmk" som körde, så då blev det naturligtvis lite gocart.
Andreas Höglind som kör för SLMK körde däremot, och rattade sig till finaldag i vanlig ordning, tyvärr hade varken jag eller Evelina kamera denna dag.
På Fredagen var det (efter mycket tjat från oss) Robins tur, i Simons bubbla...Och han bävade å bävade å bävade men det gick över hans förväntan och en glad Robin körde in som segrare i sitt första heat!!! Andra heatet blev han 3A och var med detta klar för finaldag, men körde även 3je omgång, då gick bilen som ett lass dynga men poängen räckte redan å söndagen var biff =)=) OCH Robins inställning till bubbla är nu en heeelt annan än den var innan start!!! Även Calle kvalade denna dag, Calle tog lekande lätt starten men han och Johan Sandow ställde sig nos mot nos och pysslade med annat... bubbla + micra undra hur de barnen ser ut... Calles bubbla gav upp tillslut, men tack vare bilbyggaren av bubblan Christer Larsson och hans duktige son så renoverades bilen till toppskick inför Farsan Piders finaldag!!! Folkracefolk är snälla hjälpsamma människor som ställer upp utan knussel alltså!!! Imponerade!
Marcus Nyström körde denna dag, han körde riktigt bra men tyvärr ville det sig inte hela vägen.
Även Peter Sandow körde denna dag, men inte han heller hade någon vidare dag & kom ej vidare.

Daniel Forsberg uak


Joakim Bergqvist Piteå ms

Lördagen var dam / junior / veterandag med finaler. Jag skulle köra Simons bubbla även jag & det hade bytts förgasare och dolats under kvällen för att få ordning på skrället...Men det gick tyvärr inte så bra, den skar redan i första start.
Pider fortsatte dominera i sin bubbla & rattade lekande lätt till sig en A-finals plats..Först in i A-final för honom. Och det hela slutade i en hedrade 2a plats! VÅR HJÄLTE!!! Inget annat än bubbla i fortsättningen Pider!!!
Jennika körde sin gamla ascona med b20 precis som vi..Det gick folk i depån och skrattade åt våra motorer me Suare haha... Men skrattar bäst som skrattar sist. Jennika vann sina 3 kval lätt som en plätt! I finalen hade hon en hård kamp med fjolårsvinnaren Carro Ohlsson, Carro åkte av och Jennika kom iväg till slut. Efter mycket snygg körning slutade hon på en 3je plats. Att hon dessutom veckan innan körde en lånad bubbla och slutade 2a i B.final i vimmerby talar ju bara för vilken talang hon har!
Hatten av för Pider & Jennika!Finaldagen hade vi Robin & Andreas H men det blev inte alls som vi velat. Robins bil gick inte alls, men trots detta slutade han 3a i första omgång, så hade den gått så... Andra hoppade han för långt och hamnade på tok i kurvan..utan back var det nu kört för honom tyvärr. Inte heller Andreas fick till det.. Så finalern får vi fylla 2012.


Nu var det slut för detta år, och det är alltid lika vemodigt att åka hem... Varje gång tänker jag att här kan jag bo!, men visst är det skönt när man väl är hemma igen!
Hemvägen tog vi förbi Grängesberg och körde lite gocart...Och nu har dom byggt ut ordentligt. Anläggningen mitt i ingenstans är helt fantastiskt! Dit måste ni alla åka om ni är påväg neröver.. det finns allt från mys i bubbelpooler och nostalgi-60-tal, badtunna folkrace och gocart och...ja ni måste bara se det!!!!
Nu laddar vi för Öviks 2-dagars! Årets 2a höjdpunkt! see ya!